A.I. 5G TH

Kunstmatige Intelligentie; 5e  generatie netwerk; TransHumanisme

Kunstmatige intelligentie zijn systemen die zelflerend zijn. Er heerst nog al wat verwarring rond de term, omdat het een breed concept is. Een andere reden dat kunstmatige intelligentie een vaag begrip is, komt door twee factoren.

 • We associĆ«ren het met (science fiction) films. Maar: ook in de computer of mobiele telefoon die je nu gebruikt, wordt al kunstmatige intelligentie gebruikt. Denk ook aan systemen in je auto (ABS) of hoe Google en Facebook werken. Dat is allemaal kunstmatige intelligentie aan het werk.
 • We denken aan robots. Maar: de robot is de verpakking of de vorm, kunstmatige intelligentie gaat om de inhoud. Wat een robot doet en de beslissingen die het maakt.


5G is de opvolger van 4G en staat voor de Vijfde Generatie (5th Generation) mobiele communicatie. 5G maakt een buitengewone vergroting in data uitwisseling mogelijk. Hierbij is de transitie van stemuitwisseling naar totale bandbreedte een feit. Hoe zat het ook alweer?

 • 1G faciliteerde stemoverdracht. 
 • Via het 2G netwerk kon je naast bellen ook tekstberichten versturen, de bekende sms-jes. 
 • Met 3G kon je data gaan uitwisselen zoals foto's en dit ontwikkelde zich verder naar 
 • 4G waarbij ook filmpjes en documenten verstuurd konden worden (via sensoryperspective.com en dan 'learn about - listening kun je het geluid horen dat bij verschillende frequenties hoort). 
 • Met de komst van 5G kan men bestuurderloze auto's, delivery drones en the Internet of Things realiseren. Dat laatste betekent dat alle apparaten in huis met elkaar communiceren en op afstand bestuurbaar worden.

Transhumanisme is een filosofische beweging met als doel om de biologische grenzen van de mens te doorbreken met wetenschap en technologie. Voorbeelden hiervan zijn het uitbreiden van de fysieke en cognitieve vermogens, alsook het streven naar onsterfelijkheid.

 • Het transhumanisme valt uiteen in diverse substromingen, die onderling sterk verschillen in hun politieke, levensbeschouwelijke en zelfs religieuze opvattingen.
 • Aanhangers van het transhumanisme vinden dat het gebruiken van techniek om onszelf te verbeteren, juist is wat ons mens maakt. Tegenstanders zijn met name bang voor machtsmisbruik door bedrijven of overheden en het verlies aan menselijkheid door de overgave aan technologie.
 • Een aantal van de vormen en methoden lijken nu nog sciencefiction, zoals cryogene suspensie, mind uploading en superintelligentie. Toch zijn er wetenschappers en bedrijven die op al deze domeinen bezig zijn met het doen van onderzoek en innovaties.
 • Een aantal van de vormen en methoden lijken nu nog sciencefiction, zoals cryogene suspensie, mind uploading en superintelligentie. Toch zijn er wetenschappers en bedrijven die op al deze domeinen bezig zijn met het doen van onderzoek en innovaties.

Dr. Carrie Madej legt nauwgezet uit over mutaties op DNA-niveau. Transhumanisme?

Officiƫle film van het World Economic forum.

 Waar gaan wij naar toe? Wat is het werkelijke plan? 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin